Zimnou dovolenkou v teple pohrdne asi málokto, aj preto sme pre Vás starostlivo pripravili 5 odporúčaní hotelov na romantických a stále viac obľúbených Maledivách.

Four Seasons Resort Maldives at Landaa Giraavaru

Skvostný rezort Four Seasons Landaa Giraavaru sa nachádza na jednom z ostrovov v Baa Atoll patriaceho medzi biosférické rezervácie UNESCO. Rezort nádhernú prírodnú scenériu pozostávajúcu z nekonečných bielych pláží a tyrkysových vôd vôbec nenarúša, naopak, harmonicky ju dopĺňa možnosťami rôznych druhov ubytovania, kvalitných služieb a v neposlednom rade špičkovej gastronómie.

Maledivy

Rezort ponúka celkom 103 plážových či vodných viliek, bungalovov a špeciálnych suít. Všetky typy ubytovania sú k dispozícii ako na východnej, tak západnej strane ostrova a je len na Vás, či si radšej vychutnáte neopísateľný východ slnka lúčmi postupne zalievajúceho krásne modré vody Indického oceána alebo jeho dych berúci západ.

Maledivy

Vďaka svojej polohe v biosférickej rezervácii UNESCO poskytuje rezort priam ideálne podmienky pre potápanie. Na svoje si prídu ako začiatočníci pod vedením skúsených lektorov, tak pokročilí. Medzi najväčšie zážitky patrí potápanie s mantami obrovskými.

Velaa Private Island

Super luxusný privátny ostrov Velaa, patriaci českým finančníkom Jiřímu Šmejcovi a Danielovi Křetinskému, sa nachádza v rámci atolu Noonu, približne 190 km severne od hlavného mesta Malé.

Ubytovanie si máte možnosť vybrať medzi plážovými a vodnými vilami, prípadne rezidenciami. Rozloha víl od 220 m² garantuje absolútny komfort a súkromie, kvôli ktorým sa sem väčšina návštevníkov tak rada vracia. Velaa Private Residence či Romantic Pool Residence prichýlia aj tie najnáročnejšie skupiny cestovateľov.

Maledivy

Na ostrove sa vôbec nemusíte nudiť. Velaa Golf Academy s 9 jamkovým ihriskom, vodné športy, možnosti potápania či špičkové kúpele sú zárukou, že si tu na svoje príde každý. Deti sa medzitým do sýtosti zabavia v detskom klube Lha Velaa. 

Maledivy

Soneva Fushi

Vcíťte sa do kože Robinsona Crusoea a majte stále po ruke Piatka. Práve svetoznámy román Daniela Defoa poslúžil ako inšpirácia pre výnimočný rezort nachádzajúci sa v atole Baa na jednom z najväčších ostrovov Maldív. Napriek rozlohe ostrova (1 400 m x 400 m) tu nájdete len 55 víl, ktoré sú elegantne zakomponované do bohatej vegetácie. A ako správny Robinson Crusoe, aj Vy budete mať po ruke oddaného Mr. Friday, inými slovami komorníka, ktorý je pripravený plniť Vaše želania.

Maledivy

Pomerne nízke množstvo víl poskytuje priestor pre ich väčšiu plochu. Veď najmenšia kategória ubytovania Crusoe Villa ponúka kráľovských 235 m², pričom k dispozícii je aj varianta s privátnym bazénom. Ďalej sú na ostrove Soneva Fushi vily, či už s jednou alebo dvoma spálňami a plochou od 395 m².

Maledivy

Kúpele v rezorte prevádzkuje známa sieť Six Senses, ktorá je zárukou kvalitných ozdravných procedúr a terapií, pričom tu často hosťujú špičkové terapeutky z Veľkej Británie. Samozrejmosťou sú prípravky založené výlučne na prírodnej báze.

Kandolhu Island

Kandolhu Island je vskutku rozprávkový rezort na čarovnom ostrovčeku s veľmi intímnou atmosférou. Ostrov má totiž rozmery 200 x 150 metrov a nachádza sa tu len 30 víl. Rezort je ideálnym miestom pre zamilované páry, na ktoré tu čaká sladké ničnerobenie a zaslúžený oddych.

Maledivy

Na Kandolhu Island si máte možnosť vybrať medzi plážovými a vodnými vilkami. Jacuzzi Beach Villas majú k dispozícii vírivku a ich rozloha je 85 m². Pool Villas majú rozlohu až 150 m² a náleží k nim bazén. Duplex Pool Villas sú dvojposchodové s celkovou rozlohou 150 m² a väčším bazénom. Z vodných viliek si môžete vybrať Ocean Villas alebo Ocean Pool Villas. Ocean Villas sa v rezorte nachádzajú celkovo štyri a ich rozloha je 80 m². Ocean Pool Villas majú ešte o niečo väčšiu rozlohu (90 m²) a nájdete tu takisto menší bazénik.

Maledivy

Gili Lankanfushi Maldives

Jeden z najlepšie hodnotených maldivských rezortov Gili Lankanfushi sa nachádza na súkromnom ostrove Lankanfushi v oblasti atolu North Malé, približne 20 minút cesty rýchločlnom z medzinárodného letiska v Malé.

Rezort je špecifický tým, že tu nájdete len vodné vilky, a to v celkovom počte 45. V úvodzovkách „najmenšou“ kategóriou ubytovania sú Villa Suites, ktoré Vám na ploche 210 m² okrem spálne ponúknu obývačku, jedáleň či terasu s lehátkami. Terasu nájdete aj na streche vilky, vrátane dennej postele a menšieho posedenia. O niečo väčšie sú Residences, kde na Vás čaká priestor s 250 m² a možnosťou pridania ďalších dvoch postelí.

Maledivy

Gili Lankanfushi poskytuje zázemie rozmanitým aktivitám, od vodných a ďalších športov, cez knižnicu či spoločenské hry. Nechýba ani možnosť výletných plavieb pri západe slnka, za delfínmi alebo na opustený ostrov, kde si môžete dopriať piknik. V The Ocean Paradise Dive Centre na Vás a Vaše potápačské snahy dohliadnu certifikovaní PADI inštruktori a vezmú Vás na miesta plné bohatého podmorského života.

Maledivy

FINE TRAVEL

Máte záujem o nezáväznú ponuku na mieru alebo ďalšie informácie?

Kontaktujte nás!